brand@landivine.com
mendi vokon

Novaĵoj

Kial Ingredienca Formo Gravas Kiam Uzanta Marajn Algojn en Kosmetikaĵoj

2026-09-22

"Maralga ingredienco" kaj "maralga oleo" ne estas interŝanĝeblaj fontaj terminoj. Serĉoj kiel la hispana frazo "aceite de algas marinas" povas sugesti ke la aĉetanto atendas oleon, tamen kosmetika krudaĵo derivita de maraj algoj povas esti liverita en alia formo. La formulisto devas kontroli la ĝustan INCI, portanton aŭ provizitan formon kaj celitan formultipon antaŭ ol decidi, kie la materialo apartenas al kremo, locio, serumo aŭ alia produkto. Reshield™ Porphyridium Zinc Ferment de LANDIVINE ilustras ĉi tiun distingon: ĝi apartenas al la kategorio Maraj Algoj, sed la aktualaj produktaj informoj identigas ĝin kiel akvosolvo, ne alga oleo.

Ĉu Maraj Algoj Aŭtomate signifas Olean Ingrediencon?

Ne. La biologia fonto kaj la komerca krudmateriala formo respondas malsamajn demandojn.

"Maraj algoj" rakontas al la R&D-teamo ion pri la ingredienca disvolva direkto aŭ fonta kategorio. "Oleosolvo", "akva solvaĵo", "pulvoro" aŭ alia provizita formo rakontas al la teamo kiel la komerca materialo alvenas por formuliĝo. Tiuj du informoj povas esti rilataj, sed oni ne povas konkludi el la alia.

Jen kial serĉo por maralga oleo aŭ aceite de algas marinas ne devus esti konvertita rekte en aĉetmendon por mara-alga kosmetika krudaĵo. Akiro bezonas unue la produkt-nivelan identecon.

Fontregulo: fontidenteco priskribas de kie venas la ingredienco; INCI identigas la kosmetikan krudmaterialon; liverita formo priskribas kiel tiu krudaĵo eniras la formulprocezon.

Fonto, INCI kaj Provizita Formo Estas Tri Apartaj Kontroloj

Disciplina revizio pri kosmetikaj ingrediencoj disigas tri demandojn.

1. Kio estas la fonto aŭ produkta kategorio?

Ĉi tio establas la biologian aŭ teknologian direkton malantaŭ la materialo. LANDIVINE grupigas Reshield™ Porphyridium Zinc Fermenton sub sia Kategorio de Maraj Algoj.

2. Kio estas la INCI?

La produktpaĝo de Reshield™ identigas la INCI kiel Porfiridio / Zinka Fermento. Tio estas la ingredienca identeco, kiun formuliĝo kaj reguliga teamo povas uzi por teknika revizio. Larĝa frazo kiel "alga oleo" ne estas anstataŭaĵo por la INCI.

3. En kia formo la materialo estas provizita?

Reshield™ estas listigita kiel a akvo solvo. Tiu informo ŝanĝas la formulan konversacion. Ĝi ne faras la ingrediencon universale kongrua kun iu akva produkto, sed ĝi diras al la formulisto ne trakti la materialon kiel oleon simple ĉar la koncepto komenciĝas per maraj algoj.

Akvobazita Mara Alga Ingredienco Sekvas Malsan Formulan Vojon

Por a akvobazita maralga ingredienco, la R&D-teamo taksas la materialon en la kunteksto de la akva flanko de la formulo kaj la totala emulsiosistemo. Gravaj demandoj inkluzivas:

  • kiaj aliaj akvofazaj ingrediencoj ĉeestas;
  • ĉu la formulstrukturo estas sentema al aldonita dissolvita materialo;
  • kiel la materialo influas viskozecon aŭ vidan unuformecon;
  • kie ĝi devus esti enkondukita en la procezo bazita sur provizanta gvidado kaj prototipa laboro;
  • ĉu la preta formulo restas stabila en sia celita pakado.

La aktualaj informoj de Reshield™ subtenas uzon en kremoj, locioj, esencoj, akvaj produktoj kaj maskoj. Tio donas al formulistoj dokumentitan aplikan gamon, sed ĝi ne forigas la bezonon testi la realan formulon.

Aĉetanto, kiu serĉis "alga oleo por haŭtoprizorgo", eble do malkovros, ke la teknike grava opcio por la projekto tute ne estas oleo. La ĝusta decido sekvas la produktan indicon, ne la vortumon de la serĉdemando.

Kio Ŝanĝas Kiam Kosmetika Ingredienco Estas Liverita en Oleo?

Por kompreni kial la provizita formo gravas, ĝi helpas kompari veran oleosolvan kosmetikan ingrediencon—eĉ kiam ĝi ne estas algodevena.

LANDIVINE’ Oilbrella™ Boraĝa Sema Oleo estas kategoriigita sub Elstara Fermentado, ne Maraj Algoj. Ĝia INCI estas Borago-Semo-Oleo (BORAGO OFFICINALIS), kaj la produkto estas dokumentita kiel an oleo solvo taŭga por kremoj, locioj, esencoj, maskoj kaj aliaj dozaj formoj.

Ĉi tiu produkto estas ne pruvo ke LANDIVINE liveras maralga oleo. Ĝi estas utila komparo ĉar ĝi montras kiel provizita formo ŝanĝas la formuldemandon.

Oleosolvo igas la formuliston ekzameni oleo-fazan kongruecon, emulsiga strategion, sensan kontribuon kaj interagojn kun aliaj oleoj aŭ surfaktantsistemoj. Akva solvo kondukas al malsama aro de kongruaj demandoj. En ambaŭ kazoj, la fina formulo - ne la fontrakonto sole - determinas ĉu la ingredienco taŭgas.

Akva Solvo vs Oleo Solvo: Kio Efektive Ŝanĝas?

Formula Demando Akvo-Solva Ingredienco Oleo-Solva Ingredienco
Unua fazo por taksi Akva medio kaj plena emulsia sistemo Oleo-medio kaj plena emulsia sistemo
Komuna kongrua fokuso Solvitaj komponantoj, polimeroj, konservado kaj emulsia strukturo Oleo-miksaĵo, emulsiga sistemo, sensa profilo kaj emulsia strukturo
Proceza demando Kiam kaj kiel la materialo estas korpigita Kiam kaj kiel la materialo estas korpigita
Kontrolo de finita produkto Aspekto, viskozeco, disiĝo kaj stabileco Aspekto, viskozeco, apartigo, sensa konduto kaj stabileco
Kion oni ne povas supozi Tiu "akva solvo" signifas universalan kongruecon Tiu "oleosolvo" signifas universalan olefazan kongruecon

La plej grava punkto estas la fina vico. Provizita formo gvidas la evoluvojon; ĝi ne anstataŭas testadon.

Kial Merkataj Nomoj Kreas Akir-Riskon

Serĉkonduto ofte komenciĝas per lingvo kiu estas utila al konsumantoj aŭ konceptteamoj: "maralga oleo", "alga oleo", "ruĝaj algoj kremo" aŭ similaj frazoj. Tiuj terminoj povas helpi difini produktorakonton, sed ili povas malklarigi la teknikan identecon de la aĉetata materialo.

Kiam projekto atingas formuliĝon kaj fonton, la terminologio devas fariĝi pli preciza:

konceptonomo → ingredienca kategorio → preciza komerca nomo → INCI → provizita formo → formulrolo → pruvpakaĵo.

Preterpasi tiun tradukon povas krei plurajn problemojn. Aĉetanto povas peti oleon kiam la koncerna ingredienco estas akvobazita. Formulanto povas dizajni la malĝustan fazan strategion. Merkata teamo povas uzi ingrediencan priskribon, kiu ne estas subtenata de la fakta krudaĵo. Akira teamo povas kompari citaĵojn por teknike malsamaj materialoj ĉar la provizantoj ĉiuj uzas larĝan "algan" lingvon.

Kiel Ingredienca Formo Influas Kremojn, Lociojn kaj Serumojn?

Malsamaj produktformatoj kreas malsamajn teknikajn prioritatojn.

Kremoj

Kremoj estas multfazaj sistemoj, kie la ingredienco devas kunekzisti kun la elektita emulsigilo, oleoj, akvofazaj materialoj, densigiloj, konservativuloj kaj aliaj aktivaĵoj. Ĉu la nova materialo estas provizita en akvo aŭ oleo influas kie la formulisto komencas la taksadon de kongrueco.

Locioj

Locioj ofte havas malsamajn viskozecon kaj sensajn celojn de pli riĉaj kremoj. Materialo kiu funkcias en unu emulsia arkitekturo ankoraŭ devus esti kontrolita en la fakta locioprototipo prefere ol transdonita sen konfirmo.

Esencoj kaj akvaj produktoj

Akvosolva ingredienco povas aperi koncipe vicigita kun akva produkto, tamen klareco, viskozeco, konservado kaj interagoj kun aliaj dissolvitaj materialoj ankoraŭ bezonas taksadon.

Jen kial maraj algoj en kosmetikaĵoj estas plej bone traktita kiel produkto-evolua temo prefere ol simpla ingredienca tendenco. La sama maralga koncepto povas eniri tre malsamajn finproduktajn arkitekturojn.

Kion Aĉetantoj Devus Demandi Antaŭ Akiri Ingrediencon de Mara Alga?

La peto de provizanto devus traduki la koncepton en indicon ke teknika teamo povas revizii.

  1. Ĝuste komerca nomo: identigas la komercan materialon ofertitan.
  2. INCI: konfirmas la ingrediencan identecon.
  3. Fonto/kategorio: klarigas la mara-alga rilato sen anstataŭigi la INCI.
  4. Liverita formo: konfirmas ĉu la materialo estas akvosolvaĵo, oleosolvaĵo aŭ alia formo.
  5. Uzeblaj formuliĝaj formatoj: identigas kion la provizanto nuntempe dokumentas.
  6. Disponebla formuliĝa gvido: helpas la laboratorion plani prototipan laboron sen inventi procezkondiĉojn.
  7. Specikaj kaj konservaj informoj: subtenas kontrolon de krudmaterialo.
  8. Disponeblaj pruvoj: permesas al la marko apartigi ingredienc-nivelajn rezultojn de pretproduktaj asertoj.
  9. Celmerkataj reguligaj informoj: devus esti reviziita por la fakta celloko prefere ol supozita tutmonde.

Ĉi tiuj demandoj turnas ambiguan serĉon kiel ekzemple aceite de algas marinas en fontan raporton, kiu povas distingi algo-derivitan kosmetikan aktivan de ole-bazita ingredienco.

Kiam Estas Oleo-Bazata Ingredienco la Pli bona Formula Direkto?

La respondo dependas de tio, kion bezonas la formuliĝo, ne de ĉu "oleo" sonas pli natura aŭ altvalora. Ole-bazita ingredienco povas havi sencon kiam la celita formularkitekturo, sensa profilo kaj aliaj ingrediencoj subtenas tiun direkton. Akvobazita aktivaĵo povas esti pli taŭga kiam la produktokoncepto kaj formulsistemo montras aliloken.

Tiu interŝanĝo devas esti farita je formulnivelo. Ĝi ne povas esti respondita de la fonta organismo sole.

Se la projekto specife postulas mar-derivitan oleon, la provizanto devus esti petita provizi produkt-nivelan indicon por tia materialo. La nuna LANDIVINE-indico reviziita ĉi tie subtenas akvosolvan maralgan ingrediencon en Reshield™ kaj apartan oleosolvan botanikan ingrediencon en Oilbrella™; ĝi ne establas Oilbrella™ kiel maralga oleo.

Turnu la Serĉterminon en Teknikan Ingrediencan Koncizon

Forta provizanta informo por an aktiva ingredienco de algoj devus specifi la celpretan produkton, deziratan ingrediencan rolon, akcepteblan provizitan formon, aliajn ŝlosilajn formulkomponentojn, pakigan koncepton, celmerkaton kaj dokumentajn atendojn.

Se la projekto komenciĝas per maralga koncepto, reviziu la ĝustan produkton sub la kategorio Maraj Algoj antaŭ ol decidi ĉu la formuliĝo devas sekvi akvo- aŭ oleo-orientitan evoluvojon. LANDIVINE’s pli larĝa Formulo-Evoluo sekcio disponigas kuntekston por moviĝi de ingrediencselektado al fini-formula laboro.

Por produkto-specifa revizio, uzu la kontaktpaĝo peti la koncernajn teknikajn informojn. La utila demando ne estas simple "Ĉu vi havas algan oleon?" Ĝi estas "Kiu dokumentita ingredienca formo kongruas kun ĉi tiu formulo, kaj kian indicon la R&D-teamo devus revizii antaŭ prototipa aprobo?"

Ĉefaj Novaĵoj

Sendu Vian Demandon Hodiaŭ

    * Nomo

    *Retpoŝto

    Telefono / WhatsAPP / WeChat

    * Kion mi devas diri.


    Lasu Vian Mesaĝon

      * Nomo

      *Retpoŝto

      Telefono / WhatsAPP / WeChat

      * Kion mi devas diri.